Om Kamilla Falkenberg


Hej, jeg hedder Kamilla Falkenberg, jeg er billedkunstner, tekstildesigner og skrædder og startede Artig Studio i 2018.

Naturen er den største inspiration til mine værker. Ved at fotografere naturen, bliver min kunstneriske side inspireret, til at lave nye kunstværker. Fra første penselstrøg til sidste sting i kjolerne er processen lang, men jeg ser det som en gave, at jeg har muligheden for at kreere alt fra første spirende idé til slutprodukt. Jeg elsker at tegne og male - og det har jeg altid gjort. Jeg startede også med at sy, brodere, strikke og hækle i en tidlig alder. Så interessen for at kreere med hænderne har altid været der, og jeg er stadig nysgerrig på at lære nye teknikker.

Jeg er mor til to, Konrad og Victoria. Vi er en familie på fem, når vi tæller vores lille papillon hund med. Vi bor i et dejligt og gammelt hus i Odense. Jeg elsker at tilbringe tid på havet med min familie i vores sejlbåd.

Jeg har en Master of Arts (M.A.) i tekstil- og modedesign fra Designskolen Kolding (2015) Derudover har jeg en 4-årig uddannelse og masser af erfaring som skrædder, hvor jeg bl.a. har arbejdet på teatre. Svendebrev fra 2006.

Min faglige baggrund, giver mig mulighed for at være med, hele vejen fra start til slutprodukt. Jeg tegner og maler i hånden, alle illustrationer, som jeg udvikler til at blive digitale prints. Jeg konstruerer, tilskærer og syr alt beklædning i mit atelier i Odense. På den måde, kan jeg styre en bæredygtig produktion, med mindst muligt spild, men også udvikle mine kreationer til perfektion.

Den bæredygtige vinkel

Jeg har været interesseret i bæredygtighed i mange år og håber og tror på en fremtid, hvor vi investerer i en mere bæredygtig garderobe, hvor vi køber færre varer, vælger klogt og bruger vores tøj i lang tid - og endda bringer dem videre, til den næste ejer efter brug.

For mig er det vigtigt at skabe noget der er holdbart i lang tid, både designet, men også kvaliteten af tekstilerne og det håndværk der ligger bag hvert stykke beklædning, skal være i topklasse. Jeg ønsker at tilbyde brugeren, det bedste håndværk og design, som man vil værdsætte og bruge i mange år. Noget, der adskiller sig fra alt det dårlige lavkvalitetstøj, der bliver overproduceret i massevis, og som er virkelig dårlig for klimaet.

Artig Studio er et resultat af en lang overvejelse om, hvordan man udvikler en bæredygtig forretningsmodel for beklædningsproduktion og forbrug. Alt sammen med mit personlige ønske om, at have en god balance mellem arbejdsliv og privatliv i en branche, der er kendt for alt andet end det.

Læs mere om Artig Studios holistiske bæredygtigheds principper under fanen: Artig Studio og bæredygtighed.

Jeg håber, du vil være med mig på rejsen. Du kan også følge Artig Studio på Instagram og Facebook.

De bedste hilsner fra Kamilla